Перейти до контенту

Досягнення олімпійців Полтавщини

Учні 4-Б класу Комунального закладу "Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 23 Полтавської міської ради Полтавської області" 04.10.2024 відвідали неймовірну виставку в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського "Досягнення олімпійців Полтавщини". Експозиція присвячена 100-річчю з дня народження Ніни Бочарової - першої олімпійської чемпіонки України. Для історії українського олімпійського спорту це досягнення має неабияке значення. У виставці представлені фотографії Ніни Бочарової з архіву Національного олімпійського комітету України, медалі олімпійців, грамоти й дипломи, демонструється спортивна екіпіровка олімпійців із колекції музею або ті матеріали, що були надані спортсменами на період роботи виставки.
У час широкомасштабної збройної агресії росії проти України тільки завдяки Збройним силам України стали можливими успіхи олімпійців на Іграх ХХХІІІ Олімпіади 2024 р., тому важливо назвати імена тих спортсменів Полтавщини, які віддали своє життя, відстоюючи державну незалежність країни на фронті. В окремому розділі експозиції «Герої – не вмирають» відвідувачі можуть ознайомитися з матеріалами про картингіста Володимира Черниша та борця Дмитра Семкі. Виставка працюватиме у флігелі музею з 24 вересня по 18 жовтня 2024 щоденно з 9:00 до 16:30, тож долучайтесь!
Діти нашої школи не лише дізналися багато нового, а й випробували себе у квесті. Отримали насолоду та заряд енергії від фізичних вправ.
Заступник директора з навчально - виховної роботи ЗЗСО № 23 Оксана Бровко